Apparaten en accessoires
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 5min
4 porties
Ingrediënten
-
jasmijnrijst250 g
-
water om te dekken
Chili-olie
-
gedroogde chilipepers (zie tip)50 g
-
olie100 g
-
sjalotten in dunne plakjes90 g
-
kaneelstokje doormidden gebroken1
-
steranijs1
-
Szechuan peperkorrels20 g
-
korianderzaad1 el
-
gedroogde laurierbladeren2
-
zwarte kardemompeulen (optioneel) (zie tip)2
-
lente-uien witte en groene delen2
-
verse gember stuk van 4 cm, in plakjes gesneden
-
teentjes knoflook3
Szechuan rijst
-
Szechuan peperkorrels10 g
-
verse gember in plakjes (2 mm)20 g
-
teentjes knoflook2
-
olie30 g
-
water500 g
-
gefermenteerde zwarte sojabonen in chili-olie1 tl
-
lichte sojasaus30 g
-
Shaoxing rijstwijn20 g
-
½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeldkippenbouillonpasta½ tl
-
bruine suiker½ tl
-
zout½ tl
-
gemalen witte peper½ tl
-
olie om te frituren1 - 2 el
-
gehakt vlees varkensvlees, rundvlees, kalkoen of kip250 g
-
paksoi in stukken (3 cm)1
-
lente-ui gehakt, als afwerking
-
zijden tofu (optioneel) in stukken, om op te dienen100 - 120 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 4 porties
Natrium
2557.1 mg
Eiwitten
78.6 g
Calorieën
21160.6 kJ /
5057.5 kcal
Vetten
409.2 g
Vezels
34.8 g
Verzadigd vet
44 g
Koolhydraten
287.6 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Kip katsu curry met rijst
1 godz. 40 min
Kalfsstoofpotje in Broodkommen
Brak ocen
Kimchi mac&cheese
50 min
Gekruide lamstaart
40 min
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30 min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 godz.
Katsu varkensschnitzel met groene salade, wasabi en dilledressing, gebakken aardappelen
50 min
Kip-miso stoofpot
1 godz. 45 min
Hainanese kiprijst
1 godz. 20 min
Paksoi en ham rijst
40 min
Pulled Pork
Brak ocen
Steak met Puree van Wortel en Pastinaak, gekaramelliseerde Uien en Pastinaakchips
1 godz. 20 min